Besplatna dostava za narudžbe iznad 60€.

Što su egzosomi?

Egzosomi su male nanočestice, a otpuštaju ih gotovo sve stanice u ljudskom tijelu, uključujući i matične stanice. Isprva su bili smatrani staničnim nusproizvodima, odnosno otpadom nakon stanične obrade, ali se njihova funkcija istraživala sve dublje, te je posljednjih godina postignut značajan napredak u razumijevanju njihove uloge i istraživanju praktične primjene.

Kako egzosomi utječu na kožu?

  1. brzo prodiru u kožnu barijeru i dopiru do stanica kože
  2. učinkoviti i sigurni nositelji različitih tvari, bogatog sastava: nukleinske kiseline, faktora rasta, peptida, proteina, lipida, enzima, antioksidansa i vitamina
  3. 3 puta ubrzavaju zacjeljivanje smanjivanjem upala, oteklilna i crvenila stimuliraju uspavane stanice, aktiviraju ih za regeneraciju tkiva što rezultira poboljšanjem stanja kože
  4. podržavaju proizvodnju faktora rasta

MICRONEEDLING EGZOSOMIMA​

Biljni egzosomi – najnoviji trend u medicine

Regenerativna medicina ponovno se probija u estetsku kozmetologiju. Ovaj razvoj prvenstveno pokreću izvanredne sposobnosti malenih vezikula koje se nazivaju egzosomi. Najnovija znanstvena otkrića koja potvrđuju iznimnu učinkovitost egzosoma uzdigla ih je kao novu zvijezdu tretmana u području estetike koja je nadmašila tretmane staničnom plazmom i matičnim stanicama.

Egzosomi biljnog podrijetla kao nutritivni nadomjestak. Egzosomi biotehnološki ekstrahirani iz organskih biljaka imaju najbolje rezultate. Biljke iz ekoloških nasada imaju veći sadržaj polifenola zahvaljujući manjoj količini dušičnih gnojiva i boljim obrambenim mehanizmima od usjeva tretiranih pesticidima.

Biljni egzosomi su:
kivi, limun, naranča, papaja

Njihova svestranost, širok spektar primjene, kompatibilnost s drugim tretmanima i izvrsni rezultati učvrstili su im poziciju najtraženijeg tretmana u dermatologiji i kozmetologiji. Osim toga, egzosomi su otvorili potpuno nove mogućnosti u njihovu ugradnju u nadopunu prehrani, što je rezultiralo značajnim poboljšanjima u rezultatima tretmana. Uvođenjem avangardnog i originalnog tretmana temeljenog na egzosomima, Arkana ponovno potvrđuje svoju predanost vrhunskoj estetskoj kozmetologiji koja je podržana najnovijim znanstvenim otkrićima i pružanjem izvanrednih rezultata.

Kako starimo, tako se smanjuje broj mladenačkih stanica sposobnih za proizvodnju egzosoma, što je u skladu sa smanjenom proizvodnjom kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u našim tijelima. Posljedica toga je opuštena koža koja gubi svoju čvrstoću i pojava finih linija i bora. Tretmani egzosomima uvode nove egzosome u kožu te pomažu u u buđenju uspavanih stanica, olakšavaju popravak, jačanje i pomlađivanje kože. Tretmani egzosomima pospješuju proizvodnju kolagena i elastina što dovodi do ubrzavanja zacjeljivanja rana i smanjenje diskoloracija te pridonosi čvršćoj, sjajnijoj i glatkijoj teksturi i izgledu kože. U kozmetologiji se egzosomi koriste za smanjivanje bora, poboljšanje teksture i hidratacije kože, poboljšanje elastičnosti, smanjenje upala i i ublažavanje oštećenja nastalih UV zrakama.

Osim toga, egzosomi se koriste za promicanje regeneracije tkiva, pospješivanje zacjeljivanja rana, liječenje ožiljaka, reguliranje pigmentacija,stimuliranje rasta kose i liječenje raznih dermatoloških stanja kao što su psorijaza, atopijski dermatitis, sistemska sklerodermija, vitiligo i lupus.

Prije & poslije

Pogledajte promijene na kožu prije i nakon jednog tretmana Microneedling egzosomima

Manuela Picard saloni poznati su po threadingu obrva, a u svojoj raskošnoj ponudi nude najpoznatije svjetske tretmane kao što su Hydrafacial®, Venus Legacy™, Dermapen®, ZO® Skin Health by dr. OBAGI, Alma Soprano Platinum lasersko uklanjanje dlačica i superiornu depilaciju australskim Jax Wax voskom, lash lift, brow laminaciju, puder obrve i trajno iscrtavanje usana.
Manuela Picard Beauty Atelier & Brow Bar
CENTAR CVJETNI

Centar Cvjetni, 1.kat,
Trg Petra Preradovića 6, 10000 Zagreb
099 517 4112 ili 099 351 1722

Manuela Picard Brow Bar
GAJEVA
Gajeva 8, 10000 Zagreb
099 4545 494
  • Instagram
  • Tiktok
  • Facebook
magnifiercross