Na tržištu postoji velik broj kozmetičkih preparata koji podebljavaju, fiksiraju, korigiraju boju i oblik obrva, ali sve više žena nemaju vremena za te jutarnje make up eskapade i pripreme. Zato je microblading (poznat i kao japansko iscrtavanje obrva) rješenje za veliki broj žena s problematičnim obrvama. Microblading je tehnika koja je na našim prostorima postala popularna tek prije nekoliko godina i napravila je pravu revoluciju u svijetu semi permanentnog make upa, iako se radi o metodi koja se već desetljećima koristi u azijskim zemljama, otkuda i dolazi.

obrve

Radi se o tehnici semi permanentnog make upa kojom se vrlo preciznim pokretima implementira mineralni pigment u bazalni sloj epidermisa pomoću sterilnih jednokratnih mikroiglica. Posebna je zato što u potpunost imitira oblik i smjer rasta dlačice i moguće je postići najprirodniji mogući oblik obrva: "Microblading je savršen za one koji žele u potpunosti rekonstruirati i definirati obrve, pokriti praznine ili samo malo naglasiti luk. Većina mojih klijentica su žene koje su izgubile obrve zbog zdravstvenih stanja (bolesti štitnjače, karcinom) ili koje su uništene pretjeranim čupanjem. Postoji nekoliko kontraindikacija gdje se microblading ne može obaviti a to je seboreja, ekcemi, oštećenje kože, aktivne akne i psorijaza. Postupak traje oko 1 sat, potrebno ga je ponoviti nakon 4 tjedna, a trebao bi trajati oko godinu dana, nakon čega se vrši korekcija boje. Trajnost microbladinga ovisi i o njezi kože, pa je potrebno izbjegavati retinol, glikolnu kiselinu i kemijske pilinge, a tijekom ljetnih mjeseci obavezno nanositi SPF 50." - kazala nam je Manuela Picard.

obrve

Učestala pitanja o microbladingu:

Briju li se obrve prije crtanja?
Ne. Obrve se pripreme threadingom tj. oblikuju se koncem. Zatim slijedi Microblading.

Moram li čupati obrve nakon microbladinga i rastu li nakon iscrtavanja?
Da. Obrve nakon iscrtavanja microblading tehnikom morate čupati i oblikovati. Microblading tehnika je iscrtavanje, ne čupanje obrva, tako da preporučujemthreading jednom mjesečno kako bi vaše obrve uvijek bile savršene.

Moram li bojati obrve nakon microbladinga?
Da i ne. Ako su dlačice obrva izuzetno svijetle preporučujemo bojanje jednom mjesečno isto kao i threading kako bi se dobio savršen blend boja između mikropigmetacije i boje same dlačice.

Zašto su mi obrve pocrvenile nakon nekog vremena?
Ovo je vrlo učestala pojava kod žena koje koriste intenzivne anti age proizvode (retinol, glikolnu kiselinu), i kod žena koje provode puno vremena na suncu. Može se korigirati određenim bojama u korekciji microbladinga

Što ako nakon nekog vremena više ne želim imati iscrtane obrve?
Ako ne želite imati iscrtane obrve, možete u potpunosti izbjeći korekcije obrva svakih godinu dana i one će same nestati u vremenskom periodu od 2-3 godine, a ako želite ubrzati postupak, možete napraviti nekoliko kemijskih pilinga u kozmetičkom salonu i koristiti preparate na bazi retinola i glikolne kiseline

Što ako mi je boja pretamna?
Prije samog iscrtavanja uvijek se napravi dobra konzultacija kako bi se odredila boja i oblik obrva. Normalno je da su vaše obrve tamnije prvih tjedan dana, nakon čega poprimaju prirodniju nijansu. Ako tamnija boja ustraje, najbolje je ne raditi korekcije i koristiti preparate s retinolom i glikolnom kako bi posvijetlili boju. Postoji i metoda uklanjanja pigmenta (koju ne preporučujem) a koju vam može obaviti vaš microblading artist.

 

Više o ovoj tehnici pronađite na: http://www.manuelapicardbeauty.com/

Izvor:http://www.buro247.hr/beauty/ekspert/tehnika-za-savr-ene-obrve.html