Besplatna dostava za narudžbe iznad 60€.

česta pitanja

Manuela Picard saloni poznati su po threadingu obrva, a u svojoj raskošnoj ponudi nudi tretmane lica, depilacije, manikure, pedikure, tretmane za oblikovanje tijela, anticelulitne masaže i tretmane, lasersko otklanjanje dlačica, ekstenzije trepavica, japansko iscrtavanje obrva te noge druge usluge.

Kako bismo vam pomogli prilikom odabira pravih usluga i tretmana, sastavili smo popis najčešćih pitanja i odgovora koji vam u tome mogu pomoći.

depilacija

Depilacija ponekad može zvučati kao bolno, traumatično i intimno iskustvo koje je u našem salonu sve, samo ne to.

Naše depilacije su najnježnije koje možete pronaći u kozmetičkom salonu jer koristimo Jax Wax (ex. Adam & Eve) vosak koji je pogodan za sve vrste dlačica i sve vrste kože, čak i one najosjetljivije, ne iritira kožu, a hranjiva ulja u vosku hidratiziraju i umiruju kožu za vrijeme depilacije. Ukoliko ste prvi puta na depilaciji, naše iskusne kozmetičarke objasnit će vam postupak samog tretmana te kako najbolje njegovati kožu prije i nakon depilacije. Kako bi se najbolje pripremili za vaš tretman depilacije, sastavili smo za vas informativna česta pitanja i odgovore.

Peel off vosak je vosak koji se koristi na najosjetljivijim dijelovima tijela kao što su lice, pazusi i bikini (brazilka) jer se u tretmanu depilacije koristi ulje koje se nanosi prije voska. Ulje dodatno nahrani i zaštiti kožu te se vosak zalijepi samo na dlačicu. Zbog toga je osjećaj boli i iritacije smanjen na minimum ili gotovo potpuno uklonjen.

Peel off voskom mogu se tretirati i dlačice cijelog tijela, ruke, noge, leđa. Savjetujemo naše klijente da naglase ukoliko žele Peel off depilaciju nogu ili ruku ili leđa kako bi pripremili dovoljno vremena da se tretman kvalitetno odradi. Isto tako savjetujemo naše klijente da duljina dlačice MORA biti minimum 1 cm. Napominjemo isto tako da je cijena Peel off depilacije 100% viša od cijene depilacije klasičnim voskom na trakice.

Vosak na trakice se preporuča za veće površine kože tijela – ruke, noge, leđa. Vrlo je brza  efikasna depilacija i pogodna je i za najosjetljiviju kožu jer radimo sa najkvalitetnijim Jax Wax voskom. Preporučamo da dlačice budu oko 0,5 cm. Naš vosak na trakice dolazi u obliku patrona ili se nanosi špatulama, u oba slučaja depilacija će biti jednako kvalitetna. Ukoliko ste brijali svoje dlačice, savjetujemo da pričekate oko 3 – 4 tjedna kako bi vam bile dovoljno duge za depilaciju i kako bi vam izrasle dlačice u svim fazama rasta.

Jax Wax vosak JEDINI je vosak u svijetu koji ne sadrži niti jedan sastojak koji potiče od životinja, pa čak niti pčelinji vosak koji ponekad može biti aktivni alergen i izazvati alergijske reakcije. Jax Wax isto tako nije testiran na životinjama, ne sadrži parabene, polimere – sastojak u velikoj većini klasičnih voskova zbog koji su voskovi ponekad prevrući, isto tako NE sadrži ni palmino ulje, prvenstveno zbog zaštite životinja koje zbog masovne proizvodnje palminog ulja gube svoje nastambe.

Ono što Jax Wax sadrži jesu njegujuća ulja poput kokosovog ulja, bademovog ulja, ulja koštice marelice, lavandino ulje, ružino ulje, ulja kakaovca….koji su sastavni dio njege prije i poslije depilacije kao i samih voskova. Zbog toga koža nakon depilacije nije crvena, upaljena i iziritirana već zapravo nemate osjećaj da ste se depilirali i možete nastaviti sa svim dnevnim aktivnostima.

Maloljetne djevojke (već od 12 godina) se mogu depilirati u pratnji roditelja.

Da! Preporučamo svim klijenticama da se istuširaju i naprave lagani piling prije same depilacije kako bi se spriječilo urastanje dlačica i upalni procesi koji se mogu desiti ukoliko koža nije čista a sklona je upalama i iritaciji.

Dlačice bi trebale biti duge minimalno 0,5 – 1 cm kako bi se mogle detaljno ukloniti. Ukoliko ste brijali svoje dlačice, najbolje je pričekati minimalno 3 tjedna, ali preporučamo 4 tjedna kako bi se mogli depilirati i kako bi vam mogli ukloniti sve dlačice.

threading i bojanje obrva

Threading je najpreciznija metoda oblikovanja obrva i zbog toga je i najpopularnija. Posebnim
koncem oblikuju se obrve do željenog, savršenog oblika.
Kako bi obrve naglasili, ponekad ih je potrebno bojati. Više o samom tretmanu threadinga i
bojanja saznajte u našim čestim pitanjima.

Olovke i sjenila daju punoću, maskara za obrve daje prirodnost, te ih preporučamo po potrebi.

Postoji više razloga zašto obrve više ne ratu; problemi sa štitnjačom, karcinom, kemoterapija, predugo čupanje pincetom. Najbolje rezultate postižemo našim Revitalash i Revitabrow Serumom koji se nanosi 1x dnevno te pokazuje prve rezultate već nakon 2 tjedna i Blinc Long Lash serumom koji se nanosi 2x dnevno, koji daje rezultate već nakon mjesec dana nanošenja. Preporučamo minimalno korištenje 2 mjeseca.

Boja za obrve uobičajeno traje oko 3 tjedna, jer nema amonijak. Na koži ostaje 1-2 dana. Kana traje i do 6 tjedana na dlačici obrva, a na koži ostaje do 7 dana, što ovisi o vašem tipu kože. Kod masnijih koža se ispere brže, kod suhih koža se ispere sporije. Ukoliko želite trajnije rješenje za boju na obrvama preporučamo microblading ili ombre iscrtavnje obrva koje traje do 1 godine.

Sam tretman Threadinga obrva traje 10 – 15minuta, a efekt čiste kože bez dlačica i savršenog oblika može trajati između 2 tjedna pa sve do 6 tjedana. Faktori koji utječu na brzinu rasta vaših dlačica nakon threading su:
1. Koliko dugo ste puštali dlačice tj niste ih sami čupali pincetom prije tretmana Threadingom
2. Vaša prirodna brzina rasta dlačica na obrvama, cijelom tijelu pa i kose
3. Vaše godine, tip i boja kože i kose. Dlačice do 30-te godine brže rastu, kao i dlačice kod tamnije boje kože i masnijeg tena, dok dlačice nakon 30-te uspore svoj rast, sporije rastu i kod svjetlijih tipova dlačica i tena.

MICROBLADING I PUDER OBRVE
TRAJNO ISCRTAVANJE OBRVA

Microblading i puder obrve dvije su različite tehnike permanetnog make-upa.
Trajno iscrtavanje jedan je od najtraženijih tretmana u našem salonu
i specijalizirali smo se u 3 različite tehnike: microblading (japansko iscrtavanje obrva), puder
(ombre) obrve i combo – kombinacija microbladinga i puder obrva.
U našim čestim pitanjima naći ćete većinu odgovora, no prije svakog trajnog iscrtavanja
preporučamo konzultacije i test na boju.

Ne, ne izvodimo tretmane Microbladinga i Puder obrva za vrijeme trudnoće ili dojenja.

NE, nikako! Iako je u medijima (Instagram, Facebook) popularna ova metoda iscrtavanja u vrijeme trajanja kemoterapije ili neposredno nakon, nikako ne preporučamo takav tretman. Microblading je tehnika kojom se u dermis aplicira trajni pigment koji tu ostaje 1-3 godine, a koža prilikom kemoterapije i do 6 mjeseci nakon kemoterapije je istanjena i sklonija crvenilu, podložnija upalama i bakterijama. Vaše zdravlje je najvažnije te stoga preporučamo Microblading minimum 6 mjeseci nakon zadnje kemoterapije.

Sa 18.godina Ne radimo Microblading ili Puder obrve ne radimo na maloljetnim klijentima.

Ne, oblik radimo isključivo prema vašem obliku obrva i lica.

Botox ili hijaluronske filere u području čela i očiju možete napravit 3 tjedna prije i tjedan dana poslije samog trajnog iscrtavanja obrva. Ne preporučamo manji razmak od 3 tjedna.

NE, nikako, obrve najprije oblikujemo prema vašoj želji te tek onda iscrtavamo.

Puder ili Ombre obrve su obrve koje se popunjavaju metodom sjenčanja te nemaju iscrtane dlačice kao Microblading, već imitiraju izgled sjenila ili olovke. Efekt je vrlo prirodan i izuzetno pogodan kod masnijih koža, kod korekcije starog permanentnog make upa, te kod žena koje žele puniji ali prirodan izgled obrva. Ombre Obrve trenutno su najveći hit u svijetu.

Microblading je iscrtavanje obrva, tj prirodnija vrsta tetovaže obrva prilikom koje se iscrtavaju i imitiraju dlačice kako bi obrve izgledale što prirodnije. Tretman microbladinga se sastoji od dva dijela, tj dva iscrtavanja u razmaku od 4 do 6 tjedana. Korekcija Microbladinga savjetuje se svakih 9 do 18 mjeseci ovisno o tipu kože, kod masnijih koža oko 9-12 mjeseci kod suhih oko 12 do 18 mjeseci.

tretmani za trudnice i dojilje

Trudnoća i dojenje predivno su iskustvo svake žene, no mogu biti kontraindikacija
za neke od naših tretmana. Stoga vas savjetujemo da prije odluke o tretmanima
koje biste htjeli probati pročitate naša česta pitanja i po potrebi se dodatno konzultirate
s našim iskusnim kozmetičarkama.

1. Trudnice i dojilje mogu raditi – mikrodermoabraziju, klasične i specijalizirane tretmane koji ne uključuju visoko i radio frekventne struje
2. Lash Lift mogu raditi, no ne možemo garantirati dugotrajan uspjeh oba tretmana zbog hormonskih promjena u tijelu
3. Manikure i Pedikure
4. Depilacije – čak i dan prije termina

Za sve nedoumice slobodno nas kontaktirajte i konzultirajte se

1. Tretmane Tijela u smislu gubitka centimetara, Radio frekvencije, elektrostimulacije
2. Tretmane Lica u smislu Radio Frekvencije i elektrostimulacije, kemijske pilinge
3. Laser za trajno uklanjanje dlačica

BOLESTI I PROMJENE HORMONA ŠTITNJAČE

Promjene hormona štitne žlijezde sve su češća pojava kod žena te se u beauty svijetu mogu prepoznati po nekoliko faktora: prorijeđena kosa, prorijeđene ili nepostojeće obrve, višak ili manjak kilograma, hiperpigmentacije na licu, podbuhlost, oticanje, akne, izrazito suha koža…

Da, ali je velika mogućnost da će uspješnost tretmana biti umanjena; npr. Lash Lift može kraće trajati ili uopće neće uspjeti.

kemoterapija

Kemoterapija je oblik liječenja koji se sastoji od neprekidne upotrebe lijekovakoji uništavaju ili kontroliraju rast zloćudnih stanica. Koža se intenzivno stanjuje tijekom tretmana te je sklonija infekcijama i upalama te je vrlo važno kada i koje tretmane odabrati nakon
samog tretmana kemoterapije.

NE, nikako! Iako je u medijima (Instagram, Facebook) popularna ova metoda iscrtavanja u vrijeme trajanja kemoterapije ili neposredno nakon, nikako ne preporučamo takav tretman. Microblading je tehnika kojom se u dermis aplicira trajni pigment koji tu ostaje 1-3 godine, a koža prilikom kemoterapije i do 6 mjeseci nakon kemoterapije je istanjena i sklonija crvenilu, podložnija upalama i bakterijama. Vaše zdravlje je najvažnije te stoga preporučamo Microblading minimum 6 mjeseci nakon zadnje kemoterapije.

DA! Minimum 10 dana nakon zadnjeg tretmana kemoterapije, i to samo nježne hranjive tretmane koji pomažu obnoviti istanjenu i isušenu kožu od tretmana kemoterapije.

NE radimo Radio Frekvencije (Venus Legacy), Elektrostimulacije, masaže, kemijske pilinge i slično! Vaše zdravlje je najbitnije!

tretmani lica

Prije početka tretiranja bilo kojeg problema i stanja kože preporučamo da se naručite na besplatne konzultacije kako bismo vam preporučili tretmane i njegu upravo za vaš tip kože. Niti jedna koža i problem kože nije isti pa tako i ne pristupamo svakom klijentu
s istim prijedlogom tretmana. Ovo su samo neki od tretmana o kojima možete pročitati na našoj stranici.

Intraceuticals Oxygen tretman, Repechage Red Out, Repechage 4 Layer Facial, Oxygen Deluxe

Salt Facial, HydraFacial booster, Venus Legacy, Mesoestetic Mesopen, Repechage Vitacura, Skinbreeze Oxygen tretman lica, COMCIT H20 Glow, ZO Skin Health by Dr Obagi Red Carpet Peel, LPG Endermologie, Oxyen Deluxe

Mesoestetic Mesopen, Repechage Biolight, ZO Skin Health by Dr Obagi Red Carpet Peel, Mikrodermoabrazija, COMCIT H2O Glow, Hydrafacial

Mesoestetic Mesopen, Hydrafacial, ZO Skin Health by Dr Obagi Klasičan tretman lica, LED terapija, Venus Legacy Radio Frekvencija, Repechage Hydra Medic, Skinbreeze Oxygen tretman lica

Manuela Picard saloni poznati su po threadingu obrva, a u svojoj raskošnoj ponudi nude najpoznatije svjetske tretmane kao što su Hydrafacial®, Venus Legacy™, Dermapen®, ZO® Skin Health by dr. OBAGI, Alma Soprano Platinum lasersko uklanjanje dlačica i superiornu depilaciju australskim Jax Wax voskom, lash lift, brow laminaciju, puder obrve i trajno iscrtavanje usana.
Manuela Picard Beauty Atelier & Brow Bar
CENTAR CVJETNI

Centar Cvjetni, 1.kat,
Trg Petra Preradovića 6, 10000 Zagreb
099 517 4112 ili 099 351 1722

Manuela Picard Brow Bar
GAJEVA
Gajeva 8, 10000 Zagreb
099 4545 494
  • Instagram
  • Tiktok
  • Facebook
magnifiercross